Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb

Träning / Kurs

I Falu kanotklubb har du möjlighet att paddla regelbundet i varierande vattendrag.

  • Kanotslalombanan i Hosjöholmen erbjuder kvalitativ träning i fors klass II
  • Sundbornsån och Hosjön erbjuder över 20 km paddling i fin natur

Klubbhuset med kök, omklädningsrum, bastu, gym och konferenslokal ligger bredvid forsen i Hosjöholmen. Klubben lånar ut olika kajakmodeller i både okrossbar plast och i komposit.

Vill du lära dig mer om forspaddling och kanotslalom? Vi hjälper dig gärna. Se möjligheterna nedan.

Vinter/Vår 2019

Välkommen till Hosjöholmen! 

 

 

Kanotslalom för barn från 10 år & ungdomar

Traningstider-B-C-D-grupper (kopia)

 

Falu kanotklubb

Träningen sker i forsen i Hosjöholmen. Grupperna baseras på ålder och nivå. Vi lär oss med glädje att behärska en fors klass II. Vi lär oss också tävla i kanotslalom och störtlopp. Klubben har även kajakmodeller för fler paddlingsformer som freestyle, kanotpolo, sprint, multisport, havspaddling. Huvudverksamhet sker i Hosjöholmen (7 km från Falu centrum). Information om utflykt, läger, tävlingar och annat trevligt uppdateras regelbundet på klubbens hemsida, facebooksida och på anslagstavla i klubbhuset. Under vintern simtränar vi i Lugnets simhall och gymmar i klubbhuset.
All utrustning och varma paddelkläder ingår första året. Vi önskar att medlemmar under sin andra utomhussäsong skaffar egna paddelkläder och under sin tredje utomhussäsong skaffar egen kanot och paddel.
Pris: 850 kr/person + medlemskap

Nybörjare 10-15 år

Fram till april 2019 – Välkomna till Lugnets simhall lördagar kl 17-18.30. Läs mer under eskimåsväng.

Från 6 maj 2019  - Välkomna måndag och onsdag kl 17.30 till Hosjöholmen. Man kan prova paddla tre gånger för 100 kr. I det ingår all utrustning och paddelkläder. Det dras sedan av från träningsavgiften.

Ta med underställströja, badkläder, handduk.

Vi avslutar säsongen med ett kajaklopp på Sundbornsån med 6 km fin höstpaddling. Boka Sundbornsloppet 12 oktober 2019! Alla åldrar och nivåer kan delta.

 

Kanotslalom för vuxna (från 16 år)

Börja paddla fors!Vi lär oss med glädje hantera en fors klass II med precision. Kunskap om forspaddling och kanotslalom hjälper att paddla bättre oavsett ambition. All utrustning och paddelkläder ingår. Instruktören guidar aktiviteten och anpassar övningarna efter deltagarna. Som klubbmedlem med grundläggande kunskap, kan du paddla i forsen i Hosjöholmen när du vill och samtidigt ha nytta av klubbhuset och förvaring.

Pris: 850 kr/person + medlemskap.

Träningen sker i Hosjöholmen.

Start 8 maj 2019

  • Nybörjare: onsdag  kl 18-19.30
  • Fortsättning: söndag kl 17-18.30

Under vintern tränar vi eskimåsväng i Lugnets simhall (ingår i medlemskap)

Att ta med sig utomhus: långärmad underställströja, badkläder, handduk, extra strumpor. Vi önskar att medlemmarna under sin andra utomhussäsong skaffar egna paddelkläder och under sin tredje utomhussäsong skaffar egen kanot och paddel.

Vi avslutar säsongen med ett kajaklopp på Sundbornsån med 6 km fin höstpaddling. Boka Sundbornsloppet 12 oktober 2019! Alla åldrar och nivåer kan delta.

 

Gym Falu kanotklubbGym i klubbhuset

Falu kanotklubb har en fräsch lokal med bra gymutrustning, uppvärmt under vintern. Gymlokalen ger möjlighet till bra träning oavsett ålder och ambition. Kontakta oss gärna för mer info. I gymmet hittar du ett träningskort som hjälper dig att komma i gång. Det finns också böcker om almmän träning och styrketräning.

Pris: 850 kr/person + medlemskap

Tillgång till gymmet ingår för dig som är med i en träningsgrupp.

——-.

——.

——-

————-.

Anmälan & betalaning

Maila aktiviteten du vill delta i samt namn, postadress, person-nr, mobil till info@falukanotklubb.se

Betalning sker till Falu Kanotklubbs bankgiro 235-4017 eller Swish 123 379 43 10.

Vid inbetalning ange namn, vad du betalar för och telefonnummer.

Vid frågor kan du kontakta Soizick Lidström 073-22 22 654

Mer info finns till vänster under Avgifter / Medlemskap.

Genom att maila godkänner du att klubben sparar informationen för att sköta sin administration.

 

 

 

 

Paddelmärken Forspaddling & Kanotslalom

paddelmarken-4st

Att paddla fors och kanotslalom är spännande och det finns alltid mer att lära sig. Med hjälp av paddelmärken blir det lättare att utvecklas och veta vad man bör kunna för att paddla säkert.

Här presenteras de tre första nivåerna för forspaddling och kanotslalom. Det gäller för såväl unga som vuxna. Paddelmärken är ett praktiskt material för både ledare och paddlare, från nybörjare till mycket avancerad nivå.

Paddelmarken Kanotslalom Gul – Grön – Blå (2017)