Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb

Träning / Kurs

I Falu kanotklubb har du möjlighet att paddla regelbundet i varierande vattendrag.

  • Kanotslalombanan i Hosjöholmen erbjuder kvalitativ träning i fors klass I-II
  • Sundbornsån och Hosjön erbjuder över 20 km fin paddling på lugnt vatten

Klubbhuset med kök, omklädningsrum, bastu, gym och konferenslokal ligger bredvid forsen i Hosjöholmen. Klubben lånar ut olika kajakmodeller i både okrossbar plast och i komposit.

Vill du lära dig mer om forspaddling och kanotslalom? Vi hjälper dig gärna. Se möjligheterna nedan.

Vår 2018

Inomhusträning är igång: eskimåsväng – simning – styrketräning

Slalombanan har strålkastare. Du kan paddla fors hela vintern. Kontakta oss för mer info.

 

Barn/Ungdomsträning

Traningstider-B-C-D-grupper kopia
Falu kanotklubbTräning i Hosjöholmen sker från 7 maj 2018  -  Grupperna baseras på ålder och paddelmärken för kanotslalom. Vi lär oss med glädje träna och tävla främst i kanotslalom och störtlopp. Klubben har även kajakmodeller för fler paddlingsformer som freestyle, kanotpolo, sprint, multisport, havspaddling. Huvudverksamhet sker i Hosjöholmen (7 km från Falu centrum). Information om utflykt, läger, tävlingar och annat uppdateras regelbundet på klubbens hemsida, facebooksida och på anslagstavla i klubbhuset.
Falu kanotklubbs medlemskap är 150 kr/år under 17 år och träningsavgift är 800 kr/år. All utrustning och varma paddelkläder ingår första året. Vi önskar att medlemmar under sin 2:a utomhussäsong skaffar egna paddelkläder och under sin 3:e utomhussäsong skaffar egen kanot och paddel.
Vi simtränar hela vintern varje måndag. Läs mer under Simträning.

Nybörjare barn och ungdomar : börja paddla inomhus i Lugnets simhall. Läs mer under Eskimåsväng.

Träning för vuxna (från 16 år)

Börja paddla fors!

Kunskap om forspaddling och kanotslalom hjälper alla att paddla bättre oavsett ambition. Vi lär oss med glädje att hantera en fors klass II med precision. All utrustning och paddelkläder ingår. Instruktören guidar aktiviteten och anpassar övningarna efter deltagarna. Som klubbmedlem med grundläggande kunskap, kan du paddla i forsen i Hosjöholmen när du vill och samtidigt ta nytta av klubbhuset och förvaringsmöjligheter.

Träningen i Hosjöholmen börjar 7 maj 2018. Priset är 800 kr/person + 300 kr/år medlemskap för vuxna. All utrustning och guidning ingår.

  • Nybörjare: torsdag  kl 18-19.30
  • Avancerad: söndag kl 17-18.30
  • Under vintern tränar vi eskimåsväng i Lugnets simhall (ingår i medlemskap)

Att ta med sig utomhus: långärmad underställströja, badkläder, handduk, extra strumpor. Vi önskar att medlemmarna under sin andra utomhussäsong skaffar egna paddelkläder och under sin tredje utomhussäsong skaffar egen kanot och paddel.

Gym Falu kanotklubbGym

Falu kanotklubb har en fräsch lokal med bra gymutrustning, uppvärmt under vintern. Gymlokalen ger möjlighet till bra träning oavsett ålder och ambition. Kontakta oss gärna för mer info. I gymmet hittar du ett träningskort som hjälper dig att komma i gång. Det finns också böcker om almmän träning och styrketräning.

Pris: 800 kr/person/år + 300 kr/år medlemskap för vuxna. Gym ingår för dig som är med i en träningsgrupp.

——-.

——.

——-

————-.

Anmälan & betalaning

Maila aktiviteten du vill delta i samt namn, postadress, person-nr, mobil till info@falukanotklubb.se

Betalning sker till Falu Kanotklubbs bankgiro 235-4017 eller Swish 123 379 43 10.

Vid inbetalning ange namn, vad du betalar för och telefonnummer.

Vid frågor kan du kontakta Soizick Lidström 073-22 22 654

Mer info finns till vänster under Avgifter / Medlemskap.

 

 

 

Paddelmärken Forspaddling & Kanotslalom

paddelmarken-4st

Att paddla fors och kanotslalom är spännande och det finns alltid mer att lära sig. Med hjälp av klubbens paddelmärken blir det lättare att utvecklas och veta vad man bör kunna för att paddla säkert.

Här presenteras de fyra första nivåerna för kanotslalom. Det gäller för såväl ungdomar som för vuxna. Paddelmärken är ett praktiskt material för både ledare och paddlare, från nybörjare till mycket avancerad nivå.

Förhoppningsvis blir Paddelmärken ett nyttigt material som hjälper Dig, oavsett om du vill tävla eller forspaddla några gånger om året. Materialet är ett levande dokument och ser du något som bör förbättras: skicka dina synpunkter till info@falukanotklubb.se.

Paddelmarken Kanotslalom