Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb

Vårens andra slalomtränarutbildning avklarad! (2015-04-20)

Utbildning | Coachningskonferens | Aktuellt | Nyheter

Kanotslalomtränarutbildning FalunAllt började med en förfråga från Floda Forsfarares ordförande, om tips och kunskap för att ta hand om nybörjare barn/ungdomar i kanotslalom. 19 april valdes som utbildningsdag och ledarträff. Intresse att delta spreds vidare i två andra föreningar, Gefle kanotklubb och Åmsele Forspaddlare. 14 ledare samlades i Falu kanotklubbs lokal i Hosjöholmen. Det blev både teori och praktik i slalombanan.

En lyckad dag där fyra föreningar kunde utbyta kunskap och idéer om barn/ungdomsträning i kanotslalom. Utvärderingen visar positivt feedback från alla deltagare. Ett behov av fler övningar lyftes – stegvis tips på hur man övar slalomteknik med nybörjare först på slätvatten och sedan i lätt fors.

Falu kanotklubb har nyligen beviljats Idrottslyftstöd från Svenska kanotförbundet för att utveckla Paddelmärken i kanotslalom. I projektet ingår arbete kring stegvis utveckling i slalom och ”gradering” som i Judo. Målet är att projektet täcker behovet av den efterlängtade övningsbanken.

Bilder på facebook