Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb Falu Kanotklubb

Resultat – SM i Kanotslalom & Störtlopp 28-29 september 2013

Aktuellt | Nyheter | Tävling & Motionslopp | Resultat

sm2013-1Det blev en riktig paddelfest när klubben arrangerade SM i kanotslalom och störtlopp i Hojsjöholmen. Två späckade tävlingsdagar med ett intensivt tävlingsprogram höll såväl aktiva som funktionärer på högvarv.

Det gick rätt fint för klubbens aktiva. Väldigt fint gick det också arrangörsmässigt. Förra årets SM-arr var mycket bra, men årets innehöll flera förbättringar, mer rutinerade funktionärer, tidsdisplay i målet och snabbare resultatgivning, ett suveränt tält från Hallton, underbara kakor och ännu mer glädje. Precis som förra året höll Lena Hagström i organisationen på ett lysande sätt. Hon klarade nyligen internationellt funktionärsexamen i samband med VM i Prag för två veckor sedan. Det har gett klubben inspiration och färsk kunskap som kommer väl till pass vid våra tävlingar.

StörtloppEtt trevligt inslag i startfältet är att äldre startande som tävlade i kanotslalom redan på 70 och80-talet deltog. Att Sixten Björklund deltog var en ära. Sixten var 6:a på VM i K1 1983 och därefter en av de viktigaste organisatörerna av kanotslalom. Det var första gången han besökte Hosjöholmen och han berömde klubbens verksamhet.

När tävlingen var över visade klubben åter sin styrka. Tack vare duktiga föräldrar, funktionärer och ansvarstagande aktiva, gick ihopplockningen efteråt blixtsnabbt. Wow.

Under veckorna innan SM har främst Bosse Nilsson med hjälp av många andra arbetat hårt med renoveringen av köket. Det är i det närmaste klart. Bosse har också fixat så att det finns en dusch i tjejernas omklädningrum. Man kan som klubbordförande kanske våga sig på att säga att nu är vi inte början av klubbens utveckling längre, utan nog i slutet av början. Imorgon träning med de minsta. Vi jobbar vidare mot en spännande framtid!

Bo-Marcus Lidström /ordf.

Kanotslalom C2 tjejer

Resultat & Bilder

Resultat-K1H-C1D-C2H

Resultat-K1D-C1H-C2D

Resultat störtlopp

Resultat Lagåk

Affisch SM 2013

Bilder på facebook SM Lördag

Bilder på facebook SM söndag 

Inslag SVT Gävle Dalarna  och Falu Kuriren